سید حامد عاملی استاندار اردبیل در سفر چند روز قبل خود به خلخال در پاسخ به سوال خبرنگار خلخالیم در مورد علت تعطیل بودن فاز 4 جاده خلخال فیروزآباد که به پروژه کمربندی خلخال معروف شده است گفت: تعداد معدودی از مردم شهرستان خلخال با فرستادن نامه‌هایی مخالف این طرح هستند چراکه معتقدند اجرای طرح کمربندی باعث تشدید محرومیت خلخال خواهد شد! هرچند به گفته وی 200 میلیارد ریال به این پروژه اختصاص می‌‌‌‌‌‌‌‌‌یابد.

خلخالیم، مسعود شیرعلی پور / در خصوص پاسخ آقای استاندار و دلایلی که برای تعطیلی پروژه کمربندی جنوبی شهر عنوان نموده اند ذکر نکاتی در جهت روشن شدن موضوع هم برای شهروندان گرامی و هم مسئولین شهرستانی و استانی لازم و ضروری به نظر می رسد:

1- آقای استاندار عنوان فرموده‌‌اند که تعدادی از اهالی خلخال با ارسال نامه‌هایی مخالف اجرای این طرح هستند! سئوال این است که بر چه اساسی نامه معدودی از اهالی ملاک عمل قرار گرفته است؟ آقای استاندار بر چه اساسی به این نتیجه رسیده اند که اکثریت شهروندان مخالف اجرای این طرح هستند؟ در حالی که بسیاری از شهروندان بی صبرانه منتظرند با افتتاح این پروژه گره کور ترافیک داخل شهر خلخال باز شود، چرا نامه معدودی از شهروندان که یک نظریه کاملاً اشتباه را مطرح می کنند، مانع به سرانجام رسیدن پروژه‌ای میشود که ردیف اعتباری ملی دارد و بسیاری از اقدامات زیربنایی آن اجرا شده است؟ کدام شهر و شهرستانی توسعه راههای ارتباطی اش باعث تشدید محرومیت شده است که خلخال دومی اش باشد؟ این چه منطقی است که برخی از شهروندان آنرا مطرح می کنند و آقای استاندار هم به آن استناد می کنند؟

2- آقای استاندار، مسلماً هر طرحی موافقان و مخالفان خود را دارد. سئوال اینجاست که آیا مخالفان این طرح کارشناس هستند که در این خصوص اظهار نظر می کنند؟ بارها در جلسات مختلف با حضور کارشناسان حوزه ترافیک تاکید شده است که برای عبور خودروهای سنگین از خلخال باید ساخت کمربندی در اولویت مسئولین قرار گیرد وگرنه خلخال به شهری پرترافیک تبدیل خواهد شد. چرا به نظرات کارشناسی اهمیت داده نمی شود؟ چرا آقای استاندار اردبیل کلیه مطالعات انجام شده توسط مشاور در خصوص این مسیر را که در آن همه ابعاد فنی، اجتماعی، زیست محیطی و پدافند غیرعامل و بسیاری از آیتم ها در آن دیده شده را نادیده گرفته و صرفاً با استناد به شنیده‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎ها این پروژه ملی را نادیده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیرند؟ آقای عاملی بهتر از همه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌داند که برای اخذ یک ردیف ملی چه مراحلی طی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود و قطعا مطالعات کامل کارشناسی در حوزه‌های مختلف بر روی این طرح انجام شده است.

3- پروژه کمربندی خلخال همان فاز 4 جاده خلخال فیروز آباد است که در واقع بخشی از مسیر شمال به جنوب استان و الحاقی به جاده های منجیل و قزوین و تهران و جاده های اسالم و پونل می‌‌‌‌‌‌‌‌‌باشد و پاسخ استاندار به خبرنگار خلخالیم دو نکته را به ذهن هر مخاطبی متبادر میکند، اول اینکه مسئولین استانی از اهمیت این پروژه بعنوان یک راه ارتباطی حیاتی به کل بی اطلاع هستند و دوم اینکه علیرغم آگاهی از مزایای این طرح و منفعتی که برای شمال تا جنوب استان خواهد داشت انگیزه‌‌‌‌‌‌ای برای تکمیل این پروژه‌‌‌‌‌‌‌ها برای نجات همشهریان عزیز از همه ابعاد اجتماعی، جانی و مالی و صرفه‌‌‌‌‌‌‌جویی در مصرف بنزین و .... ندارند. که در هر دو حال برای اهالی شهرستان خلخال غیر قابل قبول است.

4- آقای استاندار هم اکنون در این فصل از سال که مسافر آنچنانی نیز در شهرستان نیست، خیابان‌‌‌‌‌‌‌‌‌های شهر قفل می‌‌‌‌‌‌‌‌شود و با عبور چند تریلی عملا این شهر وارد بحران ترافیکی و تخریب زیرساخت‌‌‌‌‌‌‌های شهری اعم از آسفالت، ترکیدگی لوله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های آب و معطلی شهروندان در گذرگاه های محدود شهر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌گردد. جدای از موضوع توسعه راههای ارتباطی که از نیازهای اولیه توسعه اقتصادی منطقه است، تکمیل این کمربندی در راستای مدیریت ترافیک خودروهای سنگین و نیمه سنگین بسیار حائز اهمیت بوده و از مهمترین اقداماتی است که لازم است در سریعترین زمان ممکن انجام شود و پیگیری جدی مسئولین عزیز را می طلبد و قطعا بعد از ساخت و بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌برداری از کمربندی، با وضع قوانین مناسب میتوان هم ترافیک خودروهای سبک و سنگین را مدیریت کرد و هم به واسطه توسعه راههای ارتباطی، از مزایای حضور چندین برابری مسافران و گردشگران در خلخال، بهره کافی را برد. بر اساس چه عقلانیتی آن عده از شهروندان خلخالی ساکن روستاهای بخش خورش رستم که از جاده های گیلان عازم روستاهای خود هستند باید در داخل ترافیک شهر خلخال معطل شوند؟ مگر شهرستان خلخال فقط در مرکز شهر خلاصه شده است که صرفا باید منافع یک عده خاص در مرکز شهر بر کل منافع شهرستان خلخال ترجیح داده شود؟

5- نکته آخر خطاب به همشهریانی است که همواره از عدم توسعه خلخال گلایه مند هستند ولی همیشه با هر تغییری مخالفت می کنند. دوستان عزیز اگر شرایط موجود شرایط آرمانی است پس چرا از عدم توسعه خلخال گلایه مند هستید؟ اگر شرایط موجود را در شأن اهالی خلخال نمی بینید و از عدم توسعه گله دارید، چرا در مقابل تغییرات مثبت همیشه ساز مخالف می زنید و در مقابل هر کار کارشناسی مقاومت می کنید و طومارهایتان به سمت مرکز استان روان است؟ به خاطر همین کارهاست که به قول فرماندار خلخال در حال حاضر شهرستان خلخال با ۸۶ هزار نفر جمعیت، پیرترین، بیکارترین و مهاجر فرست‌ترین شهرستان استان اردبیل محسوب می‌شود. قدم اول را باید از خودمان شروع کنیم. برای حرکت به سوی خلخالی آباد و توسعه یافته نیازمند ایجاد تغییرات اساسی هم در زیرساخت ها و هم در افکار و طرز نگاهمان به مقوله های مختلف هستیم.

سخن پایانی: یادمان هست که دهه 1380 بر اساس یک تصمیم کارشناسی شده مقرر شده تونل الماس احداث شود. همان موقع باز هم یک عده شروع کردند و ساز مخالف زدند و مسیرهای رویایی جایگزین برای تونل پیشنهاد دادند و نتیجه اش این شد که پروژه خوابید و بعد از حدود 20 سال رسیدیم به همان نقطه کارشناسی شده اول و برای ما چیزی جز حسرت و فرصت سوزی نماند. با این تجربه تلخ از گذشته از استاندار گرامی و مسئولین شهرستان خلخال درخواست می کنیم، پروژه های حیاتی و کارشناسی شده خلخال را که در آن منافع عمومی اکثریت اهالی شهرستان خلخال لحاظ شده است، صرفاً بخاطر مخالفت غیرمنطقی برخی‌ها به تعطیلی نکشانند و اجازه ندهند توسعه خلخال مختل شود و اهالی شریف این دیار بیش از این دچار خسران شوند.

 

مطالب مرتبط:

کمربندی جنوبی شهر خلخال تعطیل شده است!  

امام جمعه خلخال: توقف عملیات احداث کمربندی خلخال قابل قبول نیست

کمربندی جنوبی خلخال، فاز ۴ جاده فیروز (رصد پروژه)

 

 

لینک کوتاه: khalkhalim.com/f04ae

 

 

اینجـــــــا تبلیغات کنید و در تمامــــــی صفحات دیده شوید

 

 

 

 

نظرات (0)

امتیاز 0 خارج از 5 بر اساس 0 رای
هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر بعنوان یک مهمان
Rate this post:
0 کاراکتر ها
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید
برچسب ها: